22 Αυγούστου 2013

TAMANU OIL-Ένα θαυματουργο λάδι που το ξέρουν λίγοι!!

Το δέντρο και ο καρπός     



Tο δέντρο Tamanu (Calophyllum inophyllum ) είναι ένα τροπικό δέντρο που φύεται στην Ταϊτή αλλά και σε άλλα μέρη με τροπικό κλίμα όπως τη Νοτιοανατολική Ασία, Νότιο Ινδία, Πολυνησία και τη Μαδαγασκάρη στην Νότιο Αφρική. Ανθίζει μόνο μία φορά το χρόνο έτσι το έλαιο του που εξάγεται από τους καρπούς του δέντρου θεωρείται σπάνιο και τιμολογείται ανάλογα.
Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες με πολλές εφαρμογές σε διάφορες θεραπείες για το δέρμα και τα μαλλιά.
Το Tamanu είναι ένα πολύπλευρο έλαιο με εξαιρετικά οφέλη για το δέρμα και μαλλιά. Περιέχει ένα μοναδικό λιπαρό οξύ το καλοφυλλικό οξύ το οποίο είναι κουμαρίνη και έχει αξιοσημείωτες θεραπευτικές ιδιότητες. Έχει εξαιρετικές αντιβακτηριδιακές και αντιφλογιστικές ιδιότητες. Απορροφάται άμεσα και από τα τρία στρώματα του δέρματος (επιδερμίδα, το κυρίως δέρμα και το υπόδερμα ) συνεισφέροντας δραστικά στην ανάπτυξη νέων ιστών. Για αυτό τον λόγο το έλαιο Tamanu χρησιμοποιείται πλέον και σε αναπλαστικές ή αντιγηραντικές κρέμες.

Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε με ή κάντε μια αναζήτηση στο ίντερνετ!

Οι φωτογραφίες είναι από αναζήτηση στο ίντερνετ μα πιστεύω πως είναι κατατοπιστικές σχετικά με το τι μπορεί να κάνει το συγκεκριμένο λάδι!


Μερικές από τις χρήσεις του λαδιού



Το λάδι διατείθεται αυτούσιο στα 10ml και σύντομα κοντά σας σε κρέμα προσώπου και σώματος. Για παραγγελία κρέμας πιο άμεσα, επικοινωνήστε μαζί μου στο perlashandmade[at]gmail.com και στο Φυτικά Προιόντα Perla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε καλοπροαίρετη παρατήρησή σας είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ!